Login

Bepaal op tijd jouw WOZ-strategie met onze partner Previcus

Vastgoedbeleggers die op dit moment nalaten de WOZ-waarde aan te pakken, lopen rendement mis in de toekomst. Maar wat is voordelig voor jou: de WOZ-waarde verlagen of juist verhogen? Previcus Vastgoed gaat graag met jou in gesprek over de WOZ-strategie die het beste bij jouw portefeuille past.

Voordelen van Previcus

Volledig ontzorgd

Rendementsoptimalisatie

Toegesneden WOZ-advies

WOZ verlagen van uw bedrijfspand

Hoeveel belasting jouw bedrijf betaalt is afhankelijk van de WOZ-waarde die de gemeente bepaalt voor jouw pand(en). De methodes die jouw gemeente gebruikt zijn niet (altijd) toereikend voor de complexiteit die bij het taxeren van bedrijfspanden komt kijken.

Daarom worden de zakelijke WOZ-experts van Previcus ingeschakeld door bedrijven, accountants, banken en verzekeraars om de WOZ-waarde correct vast te laten stellen en de zakelijke WOZ-bezwaarprocedure uit te voeren.

Zo heeft het team van Previcus al voor miljoenen euro’s aan onterechte belastingheffingen bespaard voor onze klanten. En dat doen ze ook graag voor jou!

Over Previcus Vastgoed

WOZ bezwaren 

Sinds de oprichting in 2003 heeft Previcus Vastgoed zich gespecialiseerd in taxaties en procedures in het kader van de Wet WOZ. Al jarenlang verlagen zij voor hun klanten WOZ waarden, en de daaraan gekoppelde belastingen.

Doordat zij jaren geleden als eerste begonnen zijn met deze vorm van dienstverlening hebben zij een beproefde en doorontwikkelde werkwijze waarmee ze landelijk actief zijn.
 

Meer informatie

Antonio Garcia Alanis
Accountmanager 

Previcus Vastgoed 

0485 - 574 444

Europalaan 400, 3526 KS Utrecht The Netherlands

©2022 Axiom RE BV

Ik kan ook gewoon zelf bezwaar voeren, waarom zou ik dat uitbesteden aan Previcus Vastgoed?

U kunt inderdaad de bezwaarprocedure zelf voeren. Echter, omdat het meestal een vrij technisch verhaal betreft is het als ‘leek’ moeilijk om met goed onderbouwde argumenten uw WOZ beschikking te weerleggen. Vanwege de specialistische kennis die Previcus Vastgoed bezit kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen uw WOZ waarde. Ook stellen wij, wanneer nodig, een taxatierapport op waardoor de slagingskans toeneemt. Uiteraard vallen ook deze kosten binnen de vergoeding van de gemeente, waardoor ook dit u niks kost. Daarnaast hebben de specialisten van Previcus Vastgoed ook inzicht in alle verkochte woningen in uw gemeente.

Hoe snel moet er na ontvangst van de beschikking bezwaar worden aangetekend?

Wanneer u bezwaar aan wilt tekenen tegen u WOZ beschikking, dient dit binnen zes weken na dagtekening van uw WOZ beschikking te worden gedaan bij de gemeente.

Kan ik Previcus Vastgoed voor alle onroerende zaken inschakelen?

Ja, u kunt Previcus Vastgoed voor alle onroerende zaken inschakelen: woningen, recreatiewoningen, loodsen, bedrijfspanden, boerderijen, enzovoorts.

Hoe snel krijg ik te horen of mijn WOZ waarde is verlaagd?

Wanneer u de documenten die wij nodig hebben heeft opgestuurd stelt een van onze juridisch specialisten gelijk een bezwaarschrift op. Hoe lang het daarna duurt is afhankelijk van de gemeente. Deze is verplicht om voor 31 december van hetzelfde kalenderjaar uitspraak te doen op het bezwaarschrift. In de praktijk ontvangt u de uitspraak vaak eerder.

Veelgestelde vragen

Plan een adviesgesprek met Antonio

Previcus Vastgoed gebruikt jouw gegevens om contact met je op te nemen n.a.v. jouw vraag en je eventueel meer informatie over producten te sturen per e-mail. Door op ‘Verzenden’ te klikken ga je akkoord met de privacyverklaring.

De WOZ-waarde: niets doen is geen optie

WOZ-waarde van uw beleggingswoning verhogen

Met het oog op de nieuwe regulering middenhuur is het in veel gevallen beter om de WOZ-waarde van uw belegginswoning te verhogen. Een hogere WOZ-waarde zorgt voor meer WWS-punten en daarmee de mogelijkheid om een hogere huuropbrengst te realiseren. In vergelijking met bijvoorbeeld investeringen in duurzaamheid is de WOZ-waarde een snellere en effectievere manier om uw WWS-punten te verhogen.

Loop in 2024 geen rendement mis door een te lage huur als gevolg van te weinig WWS-punten. Bepaal daarom nu jouw strategie met de WOZ-experts van Previcus. Hoewel de nieuwe regels per 1 januari 2024 ingaan, kan het zinvol zijn al dit jaar de WOZ-waarde van jouw panden te verhogen. Het is verstandig de WOZ-waarde stapsgewijs te verhogen: dus zowel die van dit jaar, als die van volgend jaar.

Besparingsfee

Previcus Vastgoed heeft 20 jaar ervaring met WOZ-bezwaar voor zakelijk vastgoed. Zij stellen op basis van jouw situatie bezwaarpunten op met de grootste kans van slagen. Leidt jouw bezwaar tot een besparing van €500 of meer op de OZB-aanslag, dan geldt een besparingsfee van 25%. Is de besparing lager, dan betaal je niets. Voor bezwaar om de WOZ te verhogen wordt een offerte op maat gemaakt.

Kortom: de grootste kans van slagen, zonder dat het jou op voorhand tijd of geld kost. Besteed jouw WOZ-bezwaar uit aan Previcus. Plan een adviesgesprek met Antonio via bovenstaand formulier.

Goed contact met jouw gemeente

Bepaal je met Previcus een WOZ-strategie, dan is contact met jouw gemeente een speerpunt. Na 20 jaar ervaring als WOZ-specialist hebben zij bij elke gemeente de juiste relaties opgebouwd. Dat bespaart alle betrokkenen tijd en maakt het proces efficiënter.

Als vastgoedbelegger is het lastig zelf de WOZ-waarde te laten verlagen of verhogen. Niet alleen omdat het moeilijk is de juiste contactpersoon te vinden bij de gemeente, maar ook omdat het aandragen van verkeerde bezwaarpunten averechts kan werken. Previcus kijkt samen met jou naar jouw specifieke situatie en bepaalt de bezwaarpunten met de grootste kans op succes.