Wat is de overeenkomst tussen een pizzabezorger en taxateur? Snel, goed en transparant - Property Pass

Wat is de overeenkomst tussen een pizzabezorger en taxateur? Snel, goed en transparant

5 oktober 2022

Een financiering aanvragen, een jaarrekening opmaken, vastgoed overschrijven naar een andere onderneming. Je deelt om de haverklap je vastgoedinformatie met meerdere stakeholders. Hoe vaak heb jij dit jaar gegevens doorgestuurd aan een taxateur? Hoe deed je dat? Met losse mails, chaotische folders op je computer en gescande documenten? Met Property Pass verzamel je al je vastgoedinformatie op één centrale plek. Vanuit je digitale omgeving bepaal jij welke data je deelt en met wie. Veilig en betrouwbaar.

Wessel van Loon is taxateur bij taxatiekantoor Envalue. Als innovatieve voorloper in de taxatiemarkt is Envalue dé specialist op het gebied van digitaal data delen. Naast taxateurs werken er datascientists en data-analisten. In totaal dertig man. “Juist door de expertise van een taxateur en een datascientist te combineren, krijgen klanten een taxatierapport dat meer inzicht geeft in toekomstige kansen en risico’s. Maar iedere taxatie begint met de juiste data op de juiste manier opslaan en dat is waar Property Pass helpt.”

  Wessel van Loon – Taxateur Envalue

Wat zijn in jouw ervaring de grootste voordelen van digitaal data delen?

“Voor mij zijn er twee grote voordelen. Allereerst dat de gedeelde data direct van de bron komen. Dit vermindert het risico op menselijke fouten. Want hoe secuur je ook werkt; een cijfer, een komma is snel vergeten. Voor een taxatie kan dat grote gevolgen hebben. In goedkeuring en in doorlooptijd. Zoals wanneer een financiering wordt afgekeurd en weer opnieuw moet worden aangevraagd.”

Je noemt twee voordelen?

“De kortere doorlooptijden zijn het andere voordeel van digitaal delen met ons of je eigen taxateur. Het taxatierapport is vaak het sluitstuk voor een financiering. Wanneer je je vastgoedinformatie via Property Pass aanlevert, komt het direct op de juiste manier in de taxatiesoftware. Dat scheelt tijd in het opvragen, aanvullen en invoeren van data. Je taxateur kan direct een fysieke inspectie inplannen. Dit verkort de doorlooptijd van je taxatie van vijf weken, naar vijf dagen.”

Hoe veilig is digitaal data delen met een taxateur?

“De data die je deelt zijn vaak vertrouwelijk. Je wilt natuurlijk precies weten wie ze ziet, wat ermee gedaan wordt. Property Pass beveiligt je data zo dat ongewenst meekijken onmogelijk is. Je voorkomt het onnodige risico dat mailen met zich meebrengt. Bij Property Pass blijf je als eigenaar van de portefeuille ook de eigenaar van de data. Ik zie bijvoorbeeld alleen de data die voor jouw taxatie relevant zijn. Veilig en efficiënt.”

Wat gebeurt er met de aangeleverde data?

“Het taxatieproces is volledig transparant in Property Pass. Met het ouderwetse mailen stuurde je de vastgoedgegevens op en die verdwenen in een black box. In Property Pass volg je iedere stap van de taxatie. Ik vergelijk het met het bestellen van een pizza. Je ziet op je telefoon precies waar je pizza is. Dat moet met een taxatierapport niet anders zijn.
Wanneer het taxatierapport klaar is, ontvang je het getekende rapport direct in Property Pass. Zo blijven de data van je getaxeerde pand digitaal beschikbaar op één plek.”

Waarom raad je juist Property Pass aan?

“De eerste keer dat ik Property Pass gebruikte, verbaasde ik me over het gemak. Voor de steeds terugkerende jaarrekening bijvoorbeeld. In een checklist in mijn taxatiesoftware vink ik de informatie aan die ik nodig heb. Die lijst is direct in de Property Pass database zichtbaar. Als eigenaar krijg je per mail een verzoek om informatie, je klikt Property Pass open en deelt alleen de noodzakelijke data. Een paar klikjes en klaar. Dat scheelt meerdere mails op en neer.”

En het voordeel voor jou als taxateur?

“Voor mij scheelt Property Pass een heleboel overtypewerk. Als ik van een klant via de mail allemaal losse huurcontracten en huurlijsten krijg, kost me dat uren om over te typen in het taxatiesysteem. Belangrijk werk, want het moet foutloos. Maar dat kan handiger en efficiënter. Property Pass vult alle gegevens automatisch in de taxatiesoftware in. Dat geeft mij tijd om te doen wat ik het leukste vind. Rekenen met de cijfers.”