PropertyPass deelt eerste huurgegevens met de Rabobank - Property Pass

PropertyPass deelt eerste huurgegevens met de Rabobank

25 mei 2021

De eerste digitale uitwisseling van huurgegevens is een feit. Vastgoedondernemers kunnen vanaf nu hun huurinformatie via Property Pass delen met ING Real Estate Finance en Rabobank. Na een eerdere pilot met ABN Amro, ING Real Estate Finance en Rabobank worden de eerste actuele huurgegevens gedeeld. Samen met SBR Nexus is er veilige connectie gemaakt via het portaal Mijn Data Mijn Business. Maurits Cammeraat, CCO SBR Nexus: “Deze eerste digitale aanlevering is een belangrijke stap om het uitwisselen van huurinformatie in de vastgoedketen gemakkelijk, veilig en volledig papierloos te laten verlopen.

In Property Pass kunnen vastgoedeigenaren hun huurinformatie verzamelen, structureren en digitaliseren. Doordat alle huurinformatie voor de vastgoedondernemer op één plek wordt samengebracht is het handmatig verwerken en delen van deze informatie naar de toekomst toe niet meer aan de orde. Erik Schlooz, CEO KATE Innovations/ PropertyPass: Naast huurgegevens is het voor vastgoedeigenaren ook mogelijk om taxatie- en duurzaamheidsgegevens gestructureerd op te slaan. Zo heb je altijd je gegevens up-to-date en geeft het dashboard je inzicht over de prestatie van je portefeuille, van klein tot groot.

Banken en andere financiers gaan in de toekomst steeds vaker hun klanten vragen digitaal informatie aan te leveren. Bart Jan Holleman, Senior Sectormanager Innovatie Bouw & Vastgoed bij Rabobank: “Vastgoedondernemers en -managers moeten vastgoeddata, waaronder huurinformatie vaak meerdere keren per jaar aanleveren bij verschillende partijen. Het verzamelen en verwerken van vastgoeddata en meer specifiek huurinformatie, kan soms een hele klus zijn. Huurinformatie wordt op verschillende manieren aangeleverd en handmatig verwerkt. Dit is een tijdrovend, kostbaar en bovendien foutgevoelig proces.” Jos Jonkers, Directeur Operations bij ING Real Estate Finance: “Met het digitaal aanleveren van huurinformatie gaan processen sneller, beter en goedkoper en dat levert de ondernemer ook weer voordeel op.”